Verwijzing 

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor logopedisch onderzoek en voor de logopedische behandelingen heb je een verwijzing nodig van een huisarts, een arts-specialist, een tandarts of een tandarts-specialist. Een verwijzing is niet altijd nodig. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een behandeling ook na een DTL-screening.

Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL)

Op 1 augustus 2011 is de Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL) ingevoerd. Dit betekent dat je voortaan zonder verwijzing van een (huis)arts bij de logopedist terecht kunt. Ter vervanging van de verwijzing van de (huis)arts zal de logopedist zelf een screening gaan uitvoeren. Onze logopedistes hebben een DTL-training gevolgd en zijn hierdoor bevoegd om deze screening af te nemen. Tijdens deze screening wordt zorgvuldig gekeken of je op de juiste plaats bent bij de logopedist. Het zou kunnen zijn dat een stoornis of problematiek buiten het kennisgebied van de logopedist valt. In dit geval wordt de cliënt geadviseerd eerst contact op te nemen met de (huis)arts.

Hoe de DTL voor jou als cliënt werkt:
- je kunt op eigen initiatief de logopedist bellen
- er is geen verwijzing meer nodig van de (huis)arts
- tijdens het eerste contact met de logopedist vindt er een screening plaats. Deze screening neemt ongeveer 10
  minuten in beslag
- hierna kan onderzoek en logopedische behandeling starten.

In 2016 wordt de DTL-screening in ieder geval door onderstaande zorgverzekeraars vergoed:

Zilveren Kruis
DSW
Menzis
Multizorg
ENO
VGZ
Z&Z 

Indien je het Overzicht prestaties zorgverzekeraars 2016 wilt raadplegen klik dan hier.
Staat uw zorgverzekeraar hier niet genoemd? Informeer dan eerst bij de zorgverzekeraar voordat je je aanmeldt voor de DTL-screening.

 

 

 

 

 

 

       

 

         logo_logovision.png